I am a Teacher, lecturer cum Private tutor, and Freelance writer for your thesis, essay or assignment. I like writing blog, and novel in my free time. I love watching horror movie and variety show, especially RUNNING MAN. I love travel but it too costly,.. I am not smiling, but everyone will smile whenever they meet me,..


Please do contact me - My first mail ; imaninuryase@gmail.com / Whatsapp; 0129199728


Friday, October 4, 2013

Anda mahu sentiasa kelihatan muda,PETUA CARA ISLAMPetua 1 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

Petua 2 : Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

Petua 3 : Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

Petua 4 : Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

Petua 5 : Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur sebenar kalian.

Petua 6 : Hafalkan ayat 35 ~38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

Petua 7 : Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan kulit badan. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

Petua 8 : Amalkan mandi air telaga sulung iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Mandilah sebelum air telaga itu ditimba orang. InsyaAllah wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping. *ni kalau kalian ada air telaga la yer.

Petua 9: Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan di letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Lakukan setiap pagi di susuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi.

Perlu diingat, jangan sesekali mengurut wajah kalian dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Petua Untuk Menghilangkan 
Kerutan Di Wajah atau Mata

Pilihan 1: Minyak Kelapa - Urut wajah anda dengan minyak kelapa sebelum tidur. Cara ini terbukti cukup efektif untuk mencegah timbulnya kerutan.

Pilihan 2: Krim Campuran - Buat krim campuran yang terbuat dari madu, minyak zaitun dan krim, lalu sapukan ke wajah anda. Ia dipercayai efektif untuk menghilangkan kerutan.

Pilihan 3: Lemon - Sapukan sari jeruk lemon ke kulit wajah beberapa kali sehari. Selain menghilangkan kerutan, ia juga dapat membantu menghilangkan bintik hitam di wajah.

Pilihan 4: Nanas - Haluskan nanas kemudian sapukan pada wajah anda. Biarkan selama 5 - 10 minit. Cara ini dapat membantu mengatasi kerutan yang mengganggu penampilan.

Pilihan 5: Tepung Kunyit - Buat pasta dengan mencampurkan tepung kunyit dan air tebu. Kemudian sapukan pada wajah anda. Cara ini dapat membantu mencegah munculnya kerutan di wajah.

Pilihan 6: Jus Campuran - Sapukan jus campuran nanas hijau dan apel ke wajah anda setiap hari. Cara ini boleh membersihkan muka dari garis-garis halus dan kerutan.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.