I am a Teacher, lecturer cum Private tutor, and Freelance writer for your thesis, essay or assignment. I like writing blog, and novel in my free time. I love watching horror movie and variety show, especially RUNNING MAN. I love travel but it too costly,.. I am not smiling, but everyone will smile whenever they meet me,..


Please do contact me - My first mail ; imaninuryase@gmail.com / Whatsapp; 01125522013


Wednesday, November 13, 2013

TRAVEL TO Seoul PART 2 - passport & money

Maklum lah first time nak jadi backpacker, pengembara solo travel,.so, memang solo lah kelam-kabutnya,.. buat passport paling annoying lah,.. pukul 830 pagi ambil nombor proses pertama, pukul 145 petang baharu lah nampak pasSportnya,.. orang ramai gila, semua gila nak travel kot!!.. HECTIC DAY for me as I tired waiting for a long queue in the office,... huhu,... with lots of people and lots of noisy here and there, at last, I just sit on the stair outside the havoc office,......




Yang pertama penting; PASSPORT





KEDUA PENTING ; DUIT NEGARA YANG KITA NAK PERGI

ATAS ni duit USD, bukan nak g US pun, tapi sebab duit Won habis,...Ramainya orang kelantan nak pergi Korea!!




Ini jer sebahagian duit won yang dapat aku miliki,.... berebut lah di kaunter,... money changer untuk tukar duit ni di Kota bharu adalah office kecil saja di sebelah Pantai Timur Kota Bharu tu,.dekat pasar Siti khadijah tu.....Selain disitu, di dalam airport pengkalan chepa pun ada,..... tapi duit won cepat habis,kena cepat-cepat......




Kena lah pandai budget kerana pergi solo,.. semua kena di budget!!!




.................................................................






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.