I am a Teacher, lecturer cum Private tutor, and Freelance writer for your thesis, essay or assignment. I like writing blog, and novel in my free time. I love watching horror movie and variety show, especially RUNNING MAN. I love travel but it too costly,.. I am not smiling, but everyone will smile whenever they meet me,..


Please do contact me - My first mail ; imaninuryase@gmail.com / Whatsapp; 01125522013


Monday, December 9, 2013

3RD DAY - DONGDAEMUN MARKET

Cantik kan, CHEOGYECHEON STREAM ni panjang (5.8 km) lebih kurang lah, sampai ke Myeongdong entah kemana lagi....
Kanan sungai tu komplek beli-belah, yang ada medan ikan bakar tu...
Kiri sungai tu pulak PYONGHWA CLOTHING MARKET... Berhadapan dengan PYONGHWA TU ADA BANGUNAN DOOTA. Dalam DOOTA tu, naik ke tingkat 5, ada kedai jual souvenir dan cenderahati murah lah,ramai orang malaysia kat situ masa aku sampai....


Pyonghwa Clothing market






Bangunan DOOTA



Keluar dari bangunan DOOTA, aKU PATAH BALIK KEARAH KANAN SUNGAI TADI, ADA MEDAN IKAN BAKAR SITU KAN,.... Kedai ikan bakar ni tersembunyi sikit, cari saja PAKCIK JUAL STRAWBERRY TU, depan gerai pakcik tu lah kedai ikan bakar nie, memang terkenal dalam kalangan traveller malaysia. Vegetarian, jadi kita pun yakin,. nama lagi di negara orang,.. TAWAKKAL..


Tukang masak ikan ni peramah dan baik,..Ikan bakar tu semuanya dalam 7,000 won




Side dish mereka,... Nasi tu nampak macam sikit kan, tapi cukup utk perut kita, kenyang makan, nasinya sedap, macam beras pulut pun ada tapi bukan pulut..... SEDAP!!


tUNGGU ikan bakar,.. borak dulu...


Mackerel punya lah SEDAP, Alhamdulillah!!!
Kami makan disni habis dalam 14,000 won.


Nampak TAE'S COFFEE tu?. Sebelahnya kedai ikan bakar nie....


Gerai jual jus strawberry, anak2 suka sangat, SEDAP mereka kata....



Pakcik tu bagi mereka rasa strawberry nya..



Antara cenderahati yang aku beli untuk family n friends di BANGUNAN DOOTA tadi......



Suratkhabar korea,.saja beli bawak balik Malaysia,..untuk kenangan pernah sampai aku ke KOREA,... ;)



Bersambung pula tentang National Museum nanti ya,......





No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.