I am a Teacher, lecturer cum Private tutor, and Freelance writer for your thesis, essay or assignment. I like writing blog, and novel in my free time. I love watching horror movie and variety show, especially RUNNING MAN. I love travel but it too costly,.. I am not smiling, but everyone will smile whenever they meet me,..


Please do contact me - My first mail ; imaninuryase@gmail.com / Whatsapp; 01125522013


Friday, December 13, 2013

EXPLORING BUSAN - BIFF AND YONGDUSAN PARK

Seawal 8 pagi pasar murah dah bukak,... Dataran BIFF ini hanya berhadapan sahaja dengan pintu gerbang masuk JAGALCHI MARKET

Berlambak barangan, pakaian, aksesori smartphone,pakaian,souvenir dan macam2 lagi, Murah jugak


Ramai orang, career men and women pun datang makan, makanan nya banyak yang pedas, tapi tak berani pulak nak makan,. sebab banyak yang campur daging........ Makan kat situ jugak, duduk atas kerusi kecil,.so cute,...



Kedai cenderahati...



Setiap lorong dan alley ada jualan bermacam,..... Jalan dan lorong yang bersih tiada sampah tiada pula orang mabuk dan penagih dadah....



Malam nanti ada persembahan artis,.. mereka sedang hias pentas....



Sangat cantik dan bersih,..... Arah menuju ke Yongdusan Park,...



Permulaan mendaki tangga naik ke Busan Tower ....



Dah nak sampai Busan Tower,.... Pemandangan sekeliling yang cantik dalam dingin udara musim sejuk..




Tiang Busan Tower di Yongdusan Park,.....



BUSAN TOWER.......







Abang long tak tahan sejuk,... jadi ngantuk dalam cahaya matahari yang langsung tak panas,...



Love you both,.....



Barisan burung merpati bersantai atas bumbung Busan Tower Museum...


Sembunyikan diri daripada kedinginan,..... Huhu



Trademark BUSAN TOWER,..... 2,000 won


Kacang walnut dalam kueh yang macam bahulu,.. sedapppp



Comel ibu termenung tengok sekumpulan burung merpati terbang...


Kos nak buat KUNCI CINTA NIE 10,000 won.... Buang duit jer...


Warga tua ramai bersantai disini,.... ada yang bermain entah macam dam haji pun ada,.. Running man ada main kan....


Ada warga tua yang bersenam, exercise disini... Laman khas untuk warga tua exercise macam dalam GIM,.. PERCUMA. Bagus kan KOREA .......

Abang dan adik pun ikut nyibuk bermain disini......





Cantik KUBIS KIMCHI NIE,.. Bukan plastik tapi ini bunga REAL punya.






Terjumpa pula gambar Unnie Ji hyo yang jelita itu dihadapan sebuah kedai,. Apalagi....



Memang puas hati datang ke BIFF ini,,,....


TAK RUGI DATANG SINI.... SENTIASA RAMAI ORANG,.. STAY HOTEL AREA NI LAGI SUIT,. TEMPAT MAKAN PUN SENANG......





WILL MISS BUSAN ..... 1 DEC 2013









No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.