I am a Teacher, lecturer cum Private tutor, and Freelance writer for your thesis, essay or assignment. I like writing blog, and novel in my free time. I love watching horror movie and variety show, especially RUNNING MAN. I love travel but it too costly,.. I am not smiling, but everyone will smile whenever they meet me,..


Please do contact me - My first mail ; imaninuryase@gmail.com / Whatsapp; 01125522013


Wednesday, December 11, 2013

SEOUL CITY TOUR BUS AROUND SEOUL 1

City Tour Bus nie,.. nak ambil di Gwanghwamun Square. Nanti di Gwanghwamun Station tu ada tunjuk arah dimana nak naik bus nie,. atau paling senang adalah TANYA ORANG SEKITAR TU,... TANYA ORANG MUDA YA,.OR POLICE...



Tambangnya ;10,000 won seorang. Berbaloi kerana dia akan round tempat2 penting dalam SEOUL nie,.. Kita nak turun di MUZEUM misalnya,. nanti kita naik bus tour ni juga,. tunjuk tiket kepada drebar tu.... then kita boleh turun lagi dimana kita nak turun pula,... Mereka akan announce tempat2 berhenti,.. Bus ni beroperasi dari pukul 9 pagi sampai 7 malam,.....




Cantiknya ,... SUBHANALLAH!!


Ini di DEOKSUGUNG PALACE. Terlepas ceremony tu,.. Kami turun bus saja ceremony tukar guard tu baru jer habis,... tak da rezeki nak tengok,.. masuk jer lah dalam kawasan istana tu,.. menengok dan meninjau....


Tengah berkongsi makanan ,......Cahaya matahari menyinar tapi tak panas langsung,.. sejuk angin halus salji menusuk ke tulang,.....


Latte panas,... sarapan ala kadar saja,...


Kawasan istana,.... Kat Korea ni banyak istana lah,. macam2 nama istana,.....
Yang cantik dan unik adalah senireka bangunan nya,....







Dapat bayangkan sejuknya cuaca disini,.. kecut mecut tangan aku,... gagahkan jugak nak amik gambar daun cantik ni,... yang masih kat pokok lagi lah cantik!


Pemandangan dari hadapan pintu masuk ke istana tu,... Cantik bandaraya SEOUL,....


Bangunan melonjong tu CITY HALL STATION,....




Ini sign board tempat naik dan turun BUS TOUR nie dalam kawasan SEOUL,.....


I-PARK, Bersebelahan dengan YONGSAN ELECTRONIC MARKET di Yongsan,.....


Bangunan tinggi besar tu salah satu SILLOAM selain daripada SILLOAM yang aku tidur malam tadi,.....Ini di YONGSAN,.....


MUSEUM OF KOREA

Cahaya matahari ada tapi sejuknya macam dalam peti beku,......


Masuk MUSEUM lega,.. at least tak sejuk beku,.......



Bilik tayangan kisah tentang perjuangan warriors Korea,..... Anak lelaki aku tidur dalam nie. Aku dan adik jer jalan2 tengok barang2 bersejarah mereka,.....

Antaranya,.....









Keluar daripada Museum tu,..kami terjumpa sebatang sungai kecil,.. abang long baling batu kearah air sungai tu,.bunyi 'kelentoung!',. Menunjukkan air sungai tu keras, beku,macam ais ketul kita tu lah,.......Hebatnya!!


Nampak macam air ke?... Beku tu,macam air batu,....keras,......



Lalu dihadapan WAR MEMORIAL MUSEUM ( Yang running man main baru2 nie...) Tapi aku tak turun lah,.... tengok dari dalam bus jer,..SEJUK!!!!



Disebalik pokok2 luruh daun tu macam nampak SEOUL TOWER KAN?.....


Pintu masuk ke ITAEWON,... Kami turun lagi disini,.. pergi cari kedai jual handphone,.ada satu murah lah sikit,.....


BERSAMBUNG YA,.......








No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.